Sluttkunde

Fordeler med fjernvarme

Eidsiva Bioenergi tilbyr fornybar energi produsert av forskjellige ressurser fra Innlandet. Denne energien produseres i våre fjernvarmeanlegg og vi leverer varmeenergi til sluttkundene gjennom fjernvarmenettet. Her har vi samlet de viktigste fordelene ved fjernvarme sluttkundene.

1. Enkelt

Fjernvarme skal være enkelt og behagelig, og som kunde hos Eidsiva Bioenergi får du levert varmeenergi hele året rett til din kundesentral. Eidsiva Bioenergi har ansvar for fjernvarmenettet til og med kundesentralen. Det vil si at vi har ansvar for produksjon av energi, drift av fjernvarmenettet og vedlikehold av fjernvarmenettet mellom kundesentralen og fyringsanlegget. 

Kunden regulerer enkelt temperaturen inne i bygget uten behov for eget driftspersonell. Som en ekstra bonus har vannbårne systemer normalt en levetid tilsvarende byggets levetid. Da slipper du dyre oppgraderinger av energiløsningen etter 20år.

2. Godt innemiljø
2. Godt innemiljø

Fjernvarme gir et behagelig og godt innemiljø. Det er forskjellige fordeler ut ifra hvilke løsninger som er valgt for akkurat ditt bygg. Generelt blir det jevn innetemperatur, mindre støvsirkulasjon med gulvvarme, og dermed økt komfort. Noen kunder opplever også at det blir mindre tørr luft sammenlignet med elektriske panelovner.

For dem som tidligere har brukt fossile energikilder til oppvarming i bygget, vil fjernvarme også bidra til mindre luftforurensing lokalt.

3. Tar lite plass

For dere som har fjernvarme i boligen, sparer dere plass til varmtvannsbereder. Dette høres kanskje ikke så spesielt ut, men om det spares 1m2 i 20 boliger i et borettslag er dette ganske mye areal. Den virkelige fordelen med denne plassbesparelsen er at mange leiligheter som vanligvis ville vært planlagt med en liten varmtvannsbereder i kjøkkenskapet nå kan dusje så lenge de vil og så mye de vil uten å gå tom for varmtvann. 

Den andre muligheten for arealbesparelse er om fjernvarmen er lagt som gulvvarme. Da disponerer kunden i bygget alle overflater helt fritt. Dette er en stor fordel i mindre boliger hvor det da ikke må tas hensyn til varmeløsninger på gulv eller vegger ved møblering.  

4. Rimelig

Prisen for fjernvarme i Norge er regulert gjennom energiloven. Enkelt forklart betyr dette at prisen er regulert slik at prisen du betaler per kWh ikke kan overstige strømprisen i det gjeldende nettområde. Er du kunde hos oss i Eidsiva Bioenergi er du derfor sikret gunstig priset energi produsert av lokale energibærere. Dette er ikke bare gunstig for deg, men også for lokalsamfunnet.

Ønsker du mer informasjon om prisen for fjernvarme, se informasjon om priser og tariffer.

Fjernvarme kan også føre til kostnadsbesparelser på andre måter. Et eksempel på dette er feieavgift siden det ikke er nødvendig å bygge peis og pipe ved valg av fjernvarme. Et annet eksempel er varmtvannsberedere. Her sparer du som kunde både kostnaden ved å installere og bytte ut varmtvannsberederen, men i tillegg spares det penger på å ikke måtte ha varmtvannsberederen i drift.