Fjernvarme har mange bruksområder og er et energifleksibelt system.

Oppvarming av bygg

Oppvarming av bygg

Fjernvarme egner seg svært godt til oppvarming av bygg med for eksempel radiatorer, gulvvarme eller ventilasjonsluft, og gir en jevn og komfortabel temperatur i bygget.

  • Oppvarming med radiatorer kan plasseres på gulv eller vegger og reguleres enkelt med termostater.
  • Gulvvarme kan brukes i alle typer rom og gir mulighet til fri møblering. Det er enkelt å regulere og kan gi redusert energibehov.
  • Oppvarming av ventilasjonsluft krever et varmebatteri som kan plasseres med resten av ventilasjonsanlegget. Dette gir ettervarming av friskluft for god varme i anlegget.
Oppvarming av tappevann

Oppvarming av tappevann

Fjernvarme kan brukes til oppvarming av tappevann og er en svært god løsning for deg som har fjernvarme installert til oppvarming.

Vannet varmes opp når du bruker det, og slik vil du aldri går tom for varmtvann. Det vil også si at du ikke trenger varmtvannsbereder.

Byggvarme

Byggvarme

Vi kan hjelpe med å gjøre byggeplasser utslippsfrie!

Det er et stort behov for oppvarming og tørking av betong på byggeplasser. I stedet for å benytte fossile energikilder kan dette løses enkelt og kostnadseffektivt ved hjelp av fjernvarme. 

Vi tilbyr varmeenergi for byggeplasser i en rekke byer på Innlandet. Ta kontakt i god tid før byggestart.

Kjøling av bygg med fjernvarme

Kjøling av bygg med fjernvarme

Kjøling av bygg med fjernvarme høres kanskje litt rart ut, men er helt mulig. Varme kan tilføres en kjølemaskin som produserer kjøling til bygget. Vi kan levere fjernvarme til din kjølemaskin. Dette benyttes hovedsakelig i større bygg med behov for kjøling, som kjøpesentre eller nybygg med vinduer som ikke kan åpnes.

Kjøling av bygg blir mer og mer aktuelt også i Norge. I bygg med faste vinduer som ikke kan åpnes er man avhengig av ventilasjon for både varme og kjøling. Kjøling med fjernvarme gir økt komfort og mulighet for jevn innetemperatur hele året. Helt uavhengig av hvor varmt eller kaldt det er ute.

Snøsmelting med fjernvarme

Snøsmelting med fjernvarme

Fjernvarme har mange bruksområder, og et av dem er snøsmelting eller gatevarme. Innlandet er kjent for sine lange fine vintre, og med vinteren kommer snø og is. Ved hjelp av fjernvarme kan fortau og andre arealer holdes temperert slik at det ikke legger seg snø og is.

Snøsmelting gir økt komfort til dem som fredes på fortauet aller andre areal. Personulykker på glatte fortau unngås og du slipper brøyteskader på eiendommen. I tillegg blir brøyting unødvendig og kostnader knyttet til brøyting, strøing, vårrengjøring og reparasjon av eventuelle skader uteblir. 

 

Hvitevarer drevet av fjernvarme

Hvitevarer drevet av fjernvarme

Varmt vann fra fjernvarme kan brukes til mer enn kun oppvarming av bygg. En rekke hvitevarer kan benytte fjernvarme avhengig av valgt teknisk løsning, for eksempel vaskemaskin, oppvaskmaskin, tørketrommel og tørkeskap. Du kan koble hvitevarer til fjernvarme enten gjennom indirekte varmeveksling eller direkte til byggets varmtvann.

  • For proffmarkedet kan de nevnte produktene kobles indirekte til varmeveksling.
  • For privatmarkedet er det mest aktuelt med oppvaskmaskin og vaskemaskin direkte koblet til det varme tappevannet i bygget.

Ved å benytte fjernvarme til dine hvitevarer utnytter du lokalprodusert klimavennlig energi. En ekstra bonus er at vaskemaskiner drevet på fjernvarme ofte har en redusert vasketid. For deg som allerede har fjernvarme i bygget ditt er dette et godt alternativ til tradisjonelle produkter.

 

Unike varmebehov

Unike varmebehov

Varmeenergien fra fjernvarme kan benyttes til mye forskjellig. Har du et spesielt varmebehov? Ta kontakt, så skal vi prøve å hjelpe deg med en løsning.

Eksempler på unike varmebehov:

  • Lakkboks for bilindustri
  • Varme i takrennene
  • Portvarmer - hold varme inne med fjernvarme
  • Innendørs takvarme